اینجا نوشته که دولت میخواهد در برنامه پنجم فضاهای ورزشی را خصوصیسازی کند. احمد توکلی هم به درستی این قانون را نقد کرده که به لحاظ گفتمانی در قیاس با نظرات سالهای قبلیاش خصوصن در باب نرخ بهره و قیمت بنزین یک یا چند قدم رو به جلو حساب میشود.
اینکه خصوصیسازی باعث ارتقاء انگیزه مدیریت میشود حرف قدیمی و بدیهی است. آن طرف قضیه این است که به علت گران بودن نسبی زمین و ساختمان در ایران پرداخت هزینه واقعی خدمات ورزشی از توان بسیاری از اقشار خارج خواهد بود. خصوصن که دقت کنیم که ورزش برای خیلیها در این کشور تقریبن تنها تفریح قابل ابتیاع و در عین حال قانونی و مقبول است. وضعیت ورزش در مدارس هم که چندان خوب نیست که بگوییم دانشآموزان در آنجا به اندازه کافی تحرک خواهند داشت. در نتیجه صرف خصوصیسازی تنها باعث حذف ورزش سالم و امن از سبد مصرف خیلیها خواهد شد.
این وسط وضع زنان بسیار آسیبپذیرتر است. مردان در بدترین حالت این امکان را دارند که حتی اگر از باشگاه ورزشی هم استفاده نکنند در خیابان فوتبال و در پارک والیبال بازی کنند و در کنار رودخانه شنا کنند و الخ. طبعن برای زنان چنین امکان (رایگانی) نیست و فضاهای ورزشی رسمی است که باید به این نیاز پاسخ بدهد. میدانیم که همین الان هم وضع تحرک و سلامت فیزیکی دختران ایرانی اصلن خوب نیست و این قانون آنرا بدتر هم میکند.
من یک راهحل میانه هم دارم. با الهام از ایده کوپن مدرسه – که فریدمن جزو حامیان اصلی آن بود – میشود کوپن ورزش درست کرد و به همه جوانان زیر یک سن مشخص داد. این کوپن به افراد اجازه میدهد تا مقدار مشخصی در سال از امکانات باشگاههای خصوصی استفاده کنند و باشگاه در عوض پول این خدمات را از دولت میگیرد. به این ترتیب هم منطق مدیریت خصوصی در باشگاهها حاکم میشود و هم همه به حداقلی از امکانات ورزشی دسترسی خواهند داشت و بودجه ورزش هم در این کوپنها خرج میشود. در عمل این ایده نیاز به جزییات بیشتری دارد که میشود بعدن صحبت کرد.
بازگشت
دیدگاهتان را بنویسید