• مقاله

    این بحث مقاله برایم جالب بود. من ایده دقیقی و مطالعه شده ای روی موضوع ندارم. لذا چند تا نکته می نویسم و ترجیح می دهم بقیه نظر بدهند و رویش بحث کنیم.

    راستش مقاله ای که ادعا می کرد نرخ رد مقاله در اقتصاد از بقیه علوم بالاتر است پیدا نکردم. حالا امیدوارم دفعه بعد که استادی که این را ازش شنیدم را دیدم آدرس مقاله را بگیرم. اگر کسی ایده ای راجع به مقاله مشابهی دارد لطفا بگوید.

    دیروز رفتم سراغ بررسی مقاله هایی که روی “انتشار مقاله” نوشته می شوند. یک چیزی که برای من عجیب بود این بود که انگار موضوع تحلیل آماری مقاله ها در علم اقتصاد جدی تر از بقیه بود چون آخر اکثر جست و جوهای عمومی به مقاله هایی راجع به اقتصاد ختم می شد (مگر این که گوگل من این قدر هوشمند باشد که بداند من به اقتصاد علاقه دارم!). مثلا این مطالعه مشهور در اقتصاد وجود دارد ولی من مطالعه مشابهی برای برخی فیلدهای دیگر نیافتم.

    در بررسی های دیروز ایده ای به ذهنم رسید. وقتی نسبت ارسال به پذیرش مقاله برای ژورنال های مطرح اقتصاد و فاینانس را بررسی کردم به عدد ۵-۷ درصد رسیدم ولی نتوانستم عدد مشابهی مثلا برای فیزیک یا برق پیدا کنم. در مقابل به نظرم رسید که کار دیگری بکنیم. لیست ۱۰۰۰ اقتصاددان برتر بر حسب انتشار مقاله در ژورنال را که نگاه بکنیم می بینیم که پرکارترین اقتصاددانان معاصر کم تر از ۲۰۰ مقاله منتشر کرده اند و اگر از آن ۱۰۰۰ نفر متوسط بگیریم احتمالا به چیزی حدود ۵۰-۶۰ مقاله می رسیم. اگر فرض کنیم که “هوش” و “خلاقیت” و “پرکاری” اقتصاددانان تفاوت چندانی با مثلا استادان برق یا شیمی ندارد می توانیم معیار دیگری را در نظر بگیریم. تعدادی استاد خوب رشته های دیگر را به طور تصادفی بگیریم و تعداد مقاله های ژورنال آن ها را بشماریم. حدس من این است که عدد بزرگ تری به دست می آوریم. من خودم یک نمونه تصادفی کوچک گرفتم. استادان جوان ایرانی در برق و رایانه و فیزیک و ریاضی را که می شناختم (مثلا ۱ و ۲ و ۳ و ۴) نگاه کردم و دیدم هر کدام بین ۱۰-۳۰ مقاله ژورنال دارند. در حالی که اساتید اقتصاد هم نسل آنان به سختی ۵ عدد مقاله دارند. (یک استاد برق در وین هست که نزدیک به ۲۰۰ مقاله دارد در حالی که فعال ترین اساتید موسسه ما که به لحاظ اعتبار علمی در اتریش هم رده او به حساب می آیند (مثلا ۱ و ۲ و ۳ کم تر از ۲۰ مقاله ژورنال دارند.)

    در دنیای عمل هم این موضوع اهمیت دارد. گروه اقتصاد شریف الان با این مساله مواجه است که هیات ممیزه استخدام دانشگاه انتظار دارد تا فارغ التحصیلان دکترا برای استخدام در دانشگاه چند مقاله ژورنال داشته باشد (که احتمالا درخواست قابل قبولی است) ولی تحقق چنین هدفی برای یک فارغ التحصیل دکترای اقتصاد تقریبا غیرممکن است. در زمان ارتقاء اساتید هم باز این مساله وجود دارد که اساتید اقتصاد (و البته مدیریت) از حیث انتشار مقاله با اساتید ریاضی و شیمی و علوم رایانه مقایسه می شوند و خوب تفاوت فاحش است. طبعا بخشی از موضوع به ساختار علمی دانشکده ها بر می گردد ولی بخش مهمی از آن هم به تفاوت ماهیت علوم مربوط است.

    پ.ن: دقت کنید که بحث من اصلا ربطی به ایران ندارد و کاملا جهانی است. انتخاب اساتید مقیم ایران می تواند تخمینی از “حد پایین” انتشار مقاله در علوم غیر از اقتصاد را نشان دهد. برعکس منظور از اساتید اقتصاد هم نسل آن ها افراد ساکن خارج است.

    بازگشت
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا با فونت انگلیسی به سوال زیر پاسخ بدهید: *

درباره خودم

حامد قدوسی٬ متولد بهمن ۱۳۵۶ هستم و با همسرم مريم موقتا در نزدیکی نیویورک زندگي مي‌كنم. در دانش‌گاه اقتصاد مالی درس می‌دهم. به سینما، فلسفه و دين‌پژوهي هم علاقه‌مندم.
پست الکترونیک: ghoddusi روی جی‌میل

جست و جو

اشتراک ایمیلی

ایمیل خود را برای دریافت آخرین مطالب وارد کنید.

بایگانی‌ها