• چند کلمه‌ای در باب تحریم

    ۱) آیا برادران عرب ما از تحریم شدن ایران ناراحت خواهند شد؟ ابدا! چرا که مثلا برادران عربستانی با دارا بودن مازاد ظرفیت خیلی هم خوشحال می‌شوند که صادرات نفت ایران قطع شود تا فورا به تولیدشان بیفزایند.

    ۲) اگر اشتباه نکنم در دوره جنگ هم برای دوره کوتاهی فروش نفت ایران تحریم بود. غرضی که آن موقع وزیر نفت بود در خاطراتش می‌گوید که راه می‌افتادند دور دنیا و نفت را کشتی کشتی و به صورت غیررسمی می‌فروختند. تحریم هزینه فروش نفت را برای ایران بالا می‌برد ولی جلوی آن‌را به صورت مطلق نمی‌گیرد.

    ۳) قطع واردات بنزین یک ضربه مهم ناشی از تحریم خواهد بود. هر چند که بلاخره اقتصاد کار می‌کند و نقاط تعادل جدیدی شکل می‌گیرد. آدم‌ها محل زندگی‌شان را نزدیک‌تر به محل کار یا خانه والدین‌شان انتخاب می‌کنند. برای کارهای غیرضروری کم‌تر از خانه خارج می‌شوند. سفر با ماشین را با همکاران به اشتراک می‌گذارند و الخ. این‌ها الگوی جدیدی را شکل می‌دهد ولی احتمالا جبران‌کننده کاهش ۶۰ درصدی عرضه بنزین نخواهد بود.

    ۴) بسیاری از محصولات مصرفی روزمره در داخل تولید می‌شود. اگر بشود نفت را فروخت کالاهای مصرفی دم دستی مثل منسوجات و لوازم خانگی و الکترونیک و قطعات رایانه و از این دست چیزها را می‌شود قاچاقی وارد کشور کرد. بیش‌ترین جایی که آسیب می‌بیند کالاهایی است که نیاز به واردات رسمی و حمل و نقل اصولی دارد. مثل نرم‌افزارهای پیش‌رفته، تجهیزات پزشکی، داروها، ماشین‌الات صنعتی و الخ. وارد نشدن این جور چیزها در میان‌مدت همان صنایع تولیدی که به آن دل‌خوش کرده‌ایم را از کار می‌اندازد.

    ۵) تا جایی که می‌دانم در کشاورزی غیر از دانه‌های روغنی و در درجه بعدی تا حدی گندم و برنج در بقیه محصولات خودکفا هستیم. دوستان فنی بگویند که وابستگی تولید کشاورزی به کود و سم و ماشین‌آلات وارداتی تا چه حد است؟ تکلیف سال‌های کم‌بارندگی چه می‌شود؟

    ۶) بزرگ‌ترین ضربه تحریم از دید من نابود کردن تمام تلاش‌هایی است که ذره ذره در این ده سال برای اتصال اقتصاد ایران و صنایعش به اقتصاد جهانی صورت گرفته است. تحریم شکاف فن‌اوری و کیفیت بین صنایع داخلی و جهانی را دوباره بزرگ می‌کند.

    ۷) در دوره تحریم قرتی‌بازی‌های رایج شده برای مشاوره مدیریت و آی‌تی و مهندسی صنایع معمول و از این‌ حرف‌ها بی‌ارزش شده و در عوض تخصص‌هایی مثل تحقیق در عملیات، بهینه‌سازی انرژی، برنامه‌ریزی حمل و نقل، تعمیر و نگهداری، مهندسی معکوس و … ارج و قرب پیدا می‌کند. هنوز نمی‌دانم اقتصاددان‌ها هم بی‌کار می‌شوند یا سرشان شلوغ می‌شود.

    ۸) راستی تکلیف اینترنت چه می‌شود؟ می‌شود به راحتی تحریمش کرد؟

    بازگشت
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا با فونت انگلیسی به سوال زیر پاسخ بدهید: *

درباره خودم

حامد قدوسی٬ متولد بهمن ۱۳۵۶ هستم و با همسرم مريم موقتا در نزدیکی نیویورک زندگي مي‌كنم. در دانش‌گاه اقتصاد مالی درس می‌دهم. به سینما، فلسفه و دين‌پژوهي هم علاقه‌مندم.
پست الکترونیک: ghoddusi روی جی‌میل

جست و جو

اشتراک ایمیلی

ایمیل خود را برای دریافت آخرین مطالب وارد کنید.

بایگانی‌ها