شغل معلمی اقتصاد مالی در دانشکدهای با علایق بینرشتهای در کلانشهر نیویورک را پذیرفتم و به اصطلاح از حالت نامزد بازار کار (Job Market Candidate) بیرون آمدم و لذا اگر مشکلی پیش نیاید از الان تا چند سال دیگر ثبات وقت و آرامش ذهنی برای کار پژوهشی روی مسایل ایران را خواهم داشت.
چای داغ هم به تبع این تغییر دچار تحولاتی خواهد شد. تعداد مطالب خیلی زیاد نخواهد شد ولی سعی خواهم کرد که با فرکانس مرتبتر و معلومتری – مثلا اول هر ماه – بنویسم و اینها البته غیر از مصاحبهها و مطالبی است که به صورت موردی برای مطبوعات داخل ایران انجام میدهم. ضمن اینکه در کنار مطالب اقتصادی سعی خواهم کرد هر از چندی مطالب غیراقتصادی (از جمله مصاحبهها با دوستان علوم انسانی کار) که قبلا قولش را دادم و کارش را هم شروع کردم ولی به علت برخی تحولات ناگهانی در برنامه کاریام نتوانستم نهایی کرده و منتشرشان کنم را هم منتشر کنم.
سعیم این خواهد بود که هر کدام از مطالب یک سوال یا مفهوم مشخص و مهم در مسایل اقتصادی و سیاستگذاری مرتبط با ایران را هدف بگیرد و سعی کند اطلاعات نظری بیشتری پیرامون آنها به خواننده بدهد و فرصت بحث را فراهم کند. طبعا خود من بر پایه مشاهدات شخصی و سفرهایم به ایران و خواندن مطبوعات داخلی و مقالات پژوهشی داخلی حسی از این مسایل مهم دارم ولی به هر حال نظر خوانندگان میتواند خیلی مفید باشد. به عنوان مثال من فکر میکنم بحث پیرامون این مباحث و روشن کردن هر چه بیشتر آنها مهم هستند: حباب در بازار داراییها و مسکن٬ تامین مالی و نقدینگی شرکتها٬ رفتار خانوادهها در دوران رکود اقتصادی٬ سهم بهینه بانکها در اقتصاد٬ رابطه یک اقتصاد نفتی با نوسانات جهانی٬ مفهوم نقدینگی سرگردان٬ مقرراتگذاری بهینه برای ورشکستگی (این یکی ملک طلق پویان مشایخ است و ما وارد نمیشویم)٬ نگرانیهای محیطزیستی برای کشورهای در حال توسعه٬ دینامیک قیمت خرید٬ رهن و اجاره بازار مسکن٬ ابزارهای سیاست پولی در چارچوب محدودیتهای قانونی در ایران٬ مصیبت منابع و بیماری هلندی٬ روش بهینه مصرف درآمدهای ارزی٬ والخ.
حالا لطفا شما هم موضوعاتی که شخصا علاقهمند هستید یا به نظرتان مهم هست را پیشنهاد بدهید و من سعی میکنم فهرست کوتاهتری از آنها که در چارچوب علایق و اطلاعات و مقدورات من میگنجند را انتخاب کنم و قول بدهم که مثلا در طول سال آینده به صورت مرتب در مورد آنها خواهم نوشت. فهرست موضوعاتی که در بالا نوشتم احتمالا به سمت حوزههای پژوهشی خودم (قیمتگذاری داراییها٬ کلان-مالی و اقتصاد انرژی و منابع) متمایل است ولی شما لطفا خودتان را محدود نکنید چه بسا موضوع خیلی جالبی بود که ارزش بیرون آمدن از حوزه علایق پژوهشی و صرف وقت را داشت.
پ.ن: خیلی ممنون از همه دوستان بابت نظرات خوبی که دادند. در پست جداگانهای موضوعات منتخب از بین موضوعهای پیشنهادشده را معرفی خواهم کرد.
بازگشت
با سلام آقای قدوسی
امیدوارم حالتون خوب باشه میخواستم اگه بشه بخش سیاست های مالی و مالیات رو هم به فهرست موضوعات اضافه کنید.
باتشکر