• چه خبر از کتاب؟

    به نظرم بازار کتاب در ایران کمی بهتر شده بود. من چندتایی کتاب خوب گیرم آمد که به شما هم معرفی می کنم:

    ۱) یک دوره جدید معرفی فیلسوفان با عنوان “نام آوران فرهنگ” و با ترجمه روان خشایار دیهیمی از انتشارات طرح نو: سه جلد راجع به جان استوارت میل، هانا آرنت و جان راولز را خریدم و خصوصا از خواندن جلد مربوط به آرنت بسیار لذت بردم. خوبی کتاب ها این است که هم امهات آرای افراد را با دقت بحث می کند و هم جزییاتی از زندگی شان را روایت می کند که ضمن هیجان انگیز بودن به فهم اندیشه کمک فراوان می کند.

    ۲) سرزمین موعود اثر کلاسیک ولادیسلاو ریمونت نویسنده لهستانی برنده جایزه نوبل ادبیات با ترجمه دکتر روشن وزیری. کتاب ماجرای روابط بین سه گروه لهستانی (کارگر) و آلمانی (سرمایه دار صنعتی) و یهودی (بانک دار) ساکن شهر لودز (مرکز صنعت نساجی لهستان) را در اواخر قرن ۱۹ روایت می کند ضمن این که نگاه نقادانه ای به شیوه زندگی اشراف و بورژواها دارد. دوستان لهستانی ام معتقدند که تصویر کتاب بسیار به واقعیت لهستان آن موقع نزدیک است. داستان کمی کشدار است و نمی توانم بگویم ترجمه اش عالی است ولی اگر به شناخت حال و هوای اروپای شرقی در اوایل قرن بیستم علاقه مند هستید قطعا به خواندنش می ارزد. مترجمش خانمی است از خانواده بزرگ علوی که خودش نسل دوم یک خانواده ایرانی مقیم لهستان است و قبلا هم کتاب درس هایی کوچک در باب مقولات بزرگ را ترجمه کرده است. از روی این داستان آندره وایدا کارگردان معروف لهستانی و پدر موج نوی سینمای لهستان فیلمی به همین عنوان ساخته که من درست مقارن با اتمام کتاب تماشایش کردم. از حیث فهم ماجرا به نظرم کتاب و فیلم مکمل هم هستند.

    ۳) همیشه دنبال کتاب هایی بودم که برای آدم غیرفنی مثل خودم کارهای نقاشان بزرگ را معرفی کند. این بار یک سری گیر آوردم که هر جلدش مربوط به کارهای یک نقاش (گویا، پیکاسو، بروگل، …) بود و از دید من خیلی روان آثار مهم نقاش را معرفی و تحلیل کرده بود. متاسفانه کتاب ها را ایران جا گذاشتیم و اسم ناشر و نویسنده خاطرم نیست.

    ۴) فصوص الحکم با ترجمه محمدعلی موحد را به توصیه دوستان گرفتم و دیدم حرفشان راجع به مقدمه درست است. از زیبایی خود متن که بگذریم مقدمه دکتر موحد هم بسیار خواندنی است.

    ۵) علی رغم نظرات متضاد بادبادک باز را هم خواندم. به نظرم کتابی است که به یک بار خواندنش می ارزد خصوصا که نثر سبکی دارد و ۲-۳ ساعته می شود تمامش کرد. مثل خیلی های دیگر من از پایان کتاب لذت نبردم و به نظرم ۱۰% آخرش زاید بود ولی فصول اولش که روایت گر زندگی در کابل قبل از کمونیست ها است نوستالژیک و جذاب است (از این حیث تم کتاب تکراری است: روایت زندگی سرخوشانه طبقه آریستوکرات در سال های قبل از انقلاب کمونیستی. تمی که نمونه اعلایش در دکتر ژیواگو عرضه شده و مشابهش هم در شهر گمشده روایت می شود.) به نظر من کتاب در روایت بخش اول یعنی زندگی افغانستان موفق تر از بخش دوم یعنی مساله هویت در آمریکا عمل کرده است.

    ۶) از سری بینش معنوی نگاه معاصر کتاب “حکمت مردان صحرا” نوشته تامس مرتون با ترجمه فروزان راسخی را از یکی از دوستان هدیه گرفتم. کتاب مجموعه ای از داستان ها و کلمات قصار طبقه خاصی از راهبان مسیحی صحرانشین در قرن ۴ میلادی است.

    ۷) از سری ادیان جهان نشر مرکز که با ترجمه حسن افشار منتشر می شود دین های بودا و هندو را خوانده بودم و لذت برده بودم. این دفعه دین های چینی را هم به قبلی ها اضافه کردم.

    ۸) این یکی قدیمی است ولی شاید به گفتنش بی ارزد. از سری قدم اول نشر شیرازه این بار “اخلاق” و “کامو” را خواندم و به نظرم هر دو جالب بودند.

    ۹) تعداد قابل توجهی کتاب خوب در حوزه فاینانس هم گرفتم که در پست جداگانه ای معرفی می کنم. یک سری کتاب هم به توصیه دوستان خریدم که هر وقت تمامشان کردم دوباره این جا می نویسم.

    بازگشت
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لطفا با فونت انگلیسی به سوال زیر پاسخ بدهید: *

درباره خودم

حامد قدوسی٬ متولد بهمن ۱۳۵۶ هستم و با همسرم مريم موقتا در نزدیکی نیویورک زندگي مي‌كنم. در دانش‌گاه اقتصاد مالی درس می‌دهم. به سینما، فلسفه و دين‌پژوهي هم علاقه‌مندم.
پست الکترونیک: ghoddusi روی جی‌میل

جست و جو

اشتراک ایمیلی

ایمیل خود را برای دریافت آخرین مطالب وارد کنید.

بایگانی‌ها